Asociația Antreprenori pentru Dezvoltare își propune să creeze o comunitate antreprenorială activă și de impact, aducându-i împreună pe toți cei care, ca și noi, cred cu convingere în șansele de dezvoltare a societății românești, prin sprijinirea și promovarea antreprenoriatului.

Alături de participarea activă la îndeplinirea obiectivelor asociației, sponsorizările sunt o altă modalitate practică prin care membrii acestei comunități ne pot sprijini în atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus.

Avantajele sponsorizării:

  • Firmele/companiile plătitoare de impozit pe profit – conform noului Cod fiscal suma plătită ca sponsorizare va fi scăzută din impozitul pe profit datorat în limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. În vederea sponsorizării se va încheia un contract în formă scrisă, cu specificarea obiectului, valorii și duratei sponsorizării, precum și a drepturilor și obligațiilor părților. Este necasar să specificăm că plata sponsorizării trebuie să se facă în anul pentru care se calculează impozitul pe profit și poate fi facută oricând în timpul anului, nu doar în ultima lună din calendar.
  • Persoanele fizice autorizate pot redirecționa 2% din impozitul datorat pe venitul anual impozabil (fără nici un cost suplimentar)  prin trecerea datelor asociației către care se dorește repartizarea pe ultima pagină a declarației 200. De specificat faptul că această declarație se depune pînă la data de 25 mai a anului în curs pentru anul precedent. Prin urmare, spre deosebire de firme, persoanele fizice autorizate nu redirecționează cei 2% până la sfârșitul anului, ci pînă la data depunerii declarației 200.
  • În calitate de angajat poți redirecționa cei 2% către o cauză pe care o susții prin completarea declarației 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii.

Descarcă declarația 230 AICI